Kongsi Artikel Ini :

Jika Anda menyukai makanan AirAsia, maka kami ada sebuah berita yang akan membuatkan anda sangat gembira.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan AirAsia, Tony Fernandes, mereka merancang untuk membuka restoran makanan segera yang menawarkan menu makanan seperti didalam kabin pesawat mereka.

Akhirnya, kita tidak perlu menaiki pesawat untuk mendapatkan hidangan Nasi Lemak Pak Nasser yang lazat!

The Star memetik Tony, berkata, “Saya fikir makanan kita hebat. Kami begitu yakin akan memulakan restoran makanan segera kami di luar sana.

menu restoran airasia
Sumber : Economy Traveller

“Tony menceritakan berita menarik ini mengenai rancangan penceramah AS yang terkenal,” Larry King Now “ketika dia menjawab soalan penonton. FYI Ketua Pegawai Eksekutif berada di Larry King untuk mempromosikan autobiografi 2017 nya,

“Terbang Tinggi: Kisah Saya: Dari AirAsia ke QPR”.

Dia juga berkongsi bahawa restoran itu akan dinamakan “Santan”, yang juga nama menu dalam penerbangan mereka. Ahh, itu masuk akal! Tony berkata bahawa AirAsia merancang untuk memasarkan makanan restorannya sebagai “pengalaman bersantap didalam kabin pesawat”. Wow, kedengaran begitu hebat!

Mengenai perkara yang berbeza, Tony berkata bahawa AirAsia sedang menggunakan “revolusi teknologi” untuk menjadikan penerbangan lebih selesa. Beliau secara ringkas menyebut bahawa mereka sedang membangunkan teknologi pengenalan wajah dan teknik keselamatan yang lebih baik.

pesawat airasia
Sumber : Nikkei Asian Review

Tony juga menyebut bahawa AirAsia sedang bekerjasama dengan kerajaan bagi membolehkan pendaftaran penumpang mereka diluluskan sebelum hadir dan mereka tidak perlu beratur lama.

Kami pasti teruja untuk restoran yang akan datang di AirAsia kerana sekarang kita tidak perlu mengambil penerbangan hanya untuk makan nasi lemak terkenal mereka.

Sumber : WorldofBuzz

Facebook Comments
Kongsi Artikel Ini :